Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Kapcsolat

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa182
mod_vvisit_counterTegnap188
mod_vvisit_counterEz a hét370
mod_vvisit_counterMúlt hét1387
mod_vvisit_counterEz a hónap4034
mod_vvisit_counterMúlt hónap6421
mod_vvisit_counterÖsszesen608677

Ma: 2020. okt. 20.

Az elmúlt egy-két évben sok fejlesztést hajtottak végre Domboriban a két strandon. A koronavírus miatti vészterhes időszak szerencsére elmúlt. A hétvégén több százan fürödtek a holtágban, élvezve az ingyenességet, a korszerű szolgáltatásokat. További terv a partfal felújítása és a Bartal-csatorna kajakkal, kenuval való átjárhatóságának megteremtése.

Az elmúlt két év, főleg 2018, a fejlesztésekről szólt Domboriban. Mint Wusching Gábor, a faddi és dombori településüzemeltetést végző Fatodi Kft. ügyvezetője elmondta, korszerűsítették a két strandot, a vizesblokkokat, a gondnoki épületet, felújították a bevezető utat, a parkolókat, lecserélték a kültéri bútorokat (asztalokat, padokat, szemétgyűjtőket), bővítették a közvilágítási hálózatot és építettek strandröplabdapályát, fitneszparkot, játszóteret.

Család- és gyermekbarát üdülőhely kialakításán fáradoznak, melytől azt remélik, hogy növeli Dombori turisztikai vonz­erejét. A vonzerőt növeli az is, hogy ingyenes a strandhasználat, és hogy az autópályának köszönhetően már távolabbi helyekről is gyorsan elérhető a Holt-Duna-part eme kellemes kis települése.

Ne felejtsük el, hogy ötven­éves strandokról van szó - mutat rá az ügyvezető.  Van mit modernizálni, felújítani. Mindenekelőtt a partfalat kellene rendbe hozni, mert a terméskövek itt-ott kilazultak, repedtek, hiányosak. A tervek között szerepel a Bartal-csatorna rendbetétele is.

Ez köti össze a faddi és a tolnai holtágat. Ha a kajakozók, kenusok által átjárhatóvá tesszük, fellendülhet a vízi turizmus, és a vízminőség is javul, hiszen, az összeköttetésnek köszönhetően gyakorlatilag átmoshatóvá válnak a holtágak.

Mindez remélhetőleg még több vendéget csalogat majd ide. Valószínűleg a szálláshelykínálatot is növelni kell.

Ma 2020. október 20., kedd, Vendel és Irén napja van. Holnap Orsolya napja lesz.

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról