Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Kapcsolat

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa86
mod_vvisit_counterTegnap134
mod_vvisit_counterEz a hét86
mod_vvisit_counterMúlt hét752
mod_vvisit_counterEz a hónap2639
mod_vvisit_counterMúlt hónap3966
mod_vvisit_counterÖsszesen620800

Ma: 2021. jan. 25.

Kajak-kenu

Fadd-Domboriban a kajak és kenu szerelmeseinek igazi Kánaán áll rendelkezésükre, a 12 km hosszú fadd-dombori és a 18 km-es tolnai Duna holtág ideális mind a versenyzőknek mind a kedvtelésből evezőknek a gyakorlásra. Fadd-Domboriban az Atomerőmű kezdeményezte a kajak-kenu versenypálya építését a 90-es években és hosszú éveken keresztül fontos versenyeknek adott otthont. A pályán még olimpiai válogató versenyt is rendeztek, de sajnos az utóbbi évtized nyomán a versenypályából csak a fő elemek maradtak meg.

 

Sárkányhajó-fesztivál

A volt kajak-kenu pályán 2007. óta minden évben megrendezésre kerül a Fadd-Dombori Sárkányhajó Fesztivál keretein belül a Magyar Sárkányhajó Bajnokság. A sárkányhajó egy olyan speciális, hagyományos terv alapján megépített 12,5 m hosszú kenu típusú hajó, melyet elöl sárkányfej, hátul pedig sárkányfarok, díszít. A legénység, két oldalt arccal előre ülve, egytollú kenu lapáttal, egy dobos adta ütemre és egy kormányos irányításával hajtja előre a hajót. A dobos háttal a menetiránynak ülve elől foglal helyet, a kormányos pedig hátul a hajó farában áll és a rögzített kormánylapáttal kormányoz. A sárkányhajózás mindenki számára egy újszerű kikapcsolódás és élményszerzés. Csapatépítő jellegénél fogva az emberi kötődéseket, az összetartást erősíti. Ellentétben más vizisportokkal, a sárkányhajóban egy-két óra gyakorlás után már a 16-20 ember, egy időben, egy célért tud küzdeni, versenyezni. Az eredményességet az határozza meg, hogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt melyik legénység tud a leggyorsabban összerázódni, egy ritmusban együtt evezni.

Információ a sárkányhajózásról

Tolnai Sárkányhajó Fesztivál Dombori sárkányhajó

Triatlon

1985-óta új sportág, a TRIATLON hódította meg az üdülőtelepet és sport-Tolna néven kedvelt programmá vált. Az országban Dombori az elsők között volt, ahol helyet kapott ez a verseny, amelyben a versenyzők tudását egyszerre három sportágban: úszásban, kerékpározásban és futásban mérik össze. A nevezési sátor előtt nem csak a sportklubok leigazolt sportolói, hanem üdülők és más érdeklődök is sorban állhatnak, az egészen fiataloktól az idősebb korosztályig lehet rajtszámra várakozni. Ezzel a látványos verseny még szórakoztatóbbá, izgalmasabbá és még felejthetetlenebbé vált. 1989 óta itt rendezik meg a "Mini Triatlon Országos Bajnokságot". A rengeteg versenyző, a sok lelkes szurkoló és a kialakult családias hangulat 2000-re fesztivál rangra emelte a Sport-Tolna triatlon-versenyt.

Triathlon Dombori Dombori Triathlon 2009

Fadd-Domboriban évente megrendezésre kerül a Sportolna Triatlon Fesztivál és Spint OB. Tavaly a verseny sprint távon került megrendezésre, ahol az egyéni eredmények alapján a legjobb három versenyző összeadott ideje alapján csapatrangsor is megállapításra került.

Képek a 2008-as versenyről

 

Ma 2021. január 25., hétfő, Pál napja van. Holnap Vanda és Paula napja lesz.

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról