Gyűjtés a Dombori holtág megmentéséért

A Dunaág 7139 Egyesület gyűjtést szervezett a Dombori holtág megmentéséért, ugyanis soha nem látott mértékben apadt el a népszerű strandolóhely vize. Az adományokból befolyt összeget egy szivattyú bérlésére és üzemeltetésére költenék, amivel a Dunából tudnának vizet átemelni a holtág medrébe. Már 9 millió forint összejött, de még 3 millió forintra van szükség a vízbepótlás elkezdéséhez.

Fantasztikus eredménnyel zárult a Dunaág 7139 Egyesület két napos gyűjtési akciója a strandon.

Összesen 46-an keresték meg az egyesület pultját, és adományaztak. Takács Anikó, az Egyesület képviselője elmondta: “Ki kisebb, ki nagyobb összeget dobott a gyűjtő urnába, igazi öröm volt beszélgetni velük. Nem csak Domboriból és a közeli településekről, Fadd, Vólent-öböl, Tolna, Tolna-Mözs, Szekszárd, Dunaszentgyörgy, Fácánkert-ből érkezők, hanem Fajsz, Sükösd, Várdomb, Géderlak, Baja, Pusztamonostor, Budapest, Kesztölc, Nagynyárád, Jászberény, Somberek településeiről is adományoztak!

Köszönöm mindenkinek aki segített, ekkora összefogásra még nem volt példa amióta a Dunaág Egyesület megalakult, még egyszer köszönöm mindenkinek!”

Takács Anikó várta a támogatókat

A magánszemélyektől összesen 225.500- Ft jött össze, amelyet Tanács Géza faddi polgármesterjelölt  barátai összefogásával kiegészítette 1.000.000- Ft-ra.

Az akció egy közös nagy összefogásnak bizonyul, hiszen sokan jelezték, hogy az Alapítvány számlájára utalják a vízbepótlásra szánt összeget, vagyis várhatóan még jelentős összeg érkezhet a célra és sikerülhet a hiányzó összeget pótolni, és augusztusban nem lesz egyéb akadálya a víz pótlásának a Dombori holtágba!

Támogatást a főszervező Faddi Dunáért Közhasznú Alaptvány  számlaszámára lehet küldeni: 71800329-10000719.

Megjegyzésbe a következő írható: “Dombori vízbepótlás