Harmincadik szülinapi parti DJ Dominique-val Domboriban!

Palásti Lajos diszkótörténelmet ír. Fotó: Makovics Kornél
Palásti Lajos diszkótörténelmet ír. Fotó: Makovics Kornél

A Tolna megyei diszkóélet legnagyobb eseményét rendezik július másodikán, szombaton, az El Palacio -X-zyte diszkóban, amely harmincadik születésnapját ünnepli. Retro Partit tartanak, amelynek sztárvendége DJ Dominique, házigazdája DJ Pala, azaz Palásti Lajos, akinek a nevéhez fűződik az egész megyei diszkóélet.

– A diszkó történetében nagy dolog, hogy valami harminc éve működik. El Palacio néven indultunk, jelenleg X-zyte a nevünk, és új dizájnnal, új logóval nyitottunk újra még 2010-ben. Szombaton a Retro Rádió műsorvezetőjével, DJ Dominique-al újra elővesszük a régi dalokat. A legjobb retro slágerekre számíthatnak tőlünk. Különleges lesz ez a nap, hiszen bár az elmúlt három évtizedben szinte az egész popszakma megfordult nálunk, valamint jeles külföldi sztárvendégeket is sikerült szerződtetünk, ám DJ Dominique először jön el hozzánk – mondta Palásti Lajos.

Mint ismert, Tolna megye diszkó aranykora 1992. július negyedikén kezdődött. Ekkor nyitott az El Palacio, a Pala diszkó Domboriban, minden szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap hozta a legnagyobb bulikat, és minden évben egyhetes fesztivállal ünnepelte a születésnapját. A nyolcvanas és kilencvenes években Palásti Lajos szombatonként három bulit tartott, délután háromtól fél hétig Tini Disco-t – este héttől tízig jött a fiatal korosztály –, majd tizenegytől hajnali ötig dübörgött az éjszakai party.

A legnépszerűbb magyar sztárok télen-nyáron szinte hazajártak a Pala diszkóba, de érkezett Ibizából DJ Alfredo, a külföldiek közül fellépett az Imperio, Ice MC, Blümchen, Alice Deejay, a Faithless női tagja Sister Bliss, aki Domboriban volt először Magyarországon.2003-ban új nevet kapott a Pala diszkó, X-zyte Club lett, és át is alakították. Ami azonban három évtizede nem változik, az a nyitózene, amely Noys – Ave Maria (Walz that Noys) feldolgozása. A Retro Parti Fadd-Domboriban szombat este tízkor kezdődik, a nyitózene este tizenegy órakor szólal meg.

– Szeretném látni újra azokat, akik 1992-ben, a nyitás napján is ott voltak, hogy együtt ünnepeljük az eltelt harminc évet – tette hozzá Palásti Lajos.

Forrás: TEOL Tolna Megyei Hírportál