Hétvégi sportversenyek az összefogás jegyében

A Dunaág 7139 Egyesület és a Faddi Önkormányzat közös szervezésében augusztus 14-én, szombaton strandröplabda, augusztus 15-én, vasárnap sup verseny kerül megrendezésre Dombori központi strandján, illetve a kajak-kenu pályán. Az amatőr versenyekre elsősorban a Tolna-megyei lakosokat, a Dombori nyaralótulajdonosokat és vendégeiket várják a szervezők.

A versenyek célja elsősorban a közösségteremtés, a sportolási lehetőségek bemutatása, hiszen Fadd-Dombori ideális helyszín a vízisportok és a szép környezetben, magas fák árnyékában elhelyezkedő homokos pályája révén a strandröpi kedvelői számára. A tavalyi, első versenyen hat csapat küzdött a kupáért, színvonalas és izgalmas meccseket vívtak a baráti társaságok csapatai.

A sup verseny először kerül megrendezésre, egyelőre csak sprint számokkal (200 és 300 méteres versenytávon), de négy korosztályban és azokon belül is több kategóriában. A kategóriák indításának feltétele a minimum három résztvevő. Az idei próbaverseny alapján a jövő évre már nagyszabású versenyt tervez a kezdeményező egyesület. Akinek nincs saját sup deszkája, a helyszínen bérelni is tud és közvetlenül a verseny előtt tud még regisztrálni. A versennyel párhuzamosan a tolnai sárkányhajósok is jelen lesznek, az érdeklődök közelebbről is megismerkedhetnek a sárkányhajózás rejtelmeivel.

Suposok a Balaton átevezésen (illusztráció: Fotó: MTI/Varga György)

A versenyeken nincs nevezési díj idén, viszont az oklevelek mellett értékes ajándékok várják a sportolókat! Az üdülőtelep vendéglátó és szórakoztató egységei teljes mellszéleséggel támogatták az ügyet, nagylelkű felajánlásokkal emelték a tétet. A sportversenyek már az előkészítő fázisban példamutató összefogást indukáltak, felsorolni is nehéz a felajánlásokat:

Faddi Önkormányzat: strandröpi kupák, oklevelek
Dunaág 7139 Egyesület: szervezési feladatok, sup oklevelek
Fröccs terasz: 1 üveg bor
Sárosdiné Tóth Erika: 5.000.- értékű butik vásárlási utalvány
Robinson: 20.000.- értékű üdítők
Both cukrászda: 24 gombóc fagyi
Mojító: 8 pohár alkoholmentes mojító
Maszat : 7 db óriás palacsinta
Donautica: 10.000.- értékű ajándékutalvány
Pala Disco : 10 db belépőjegy
Soma büfé: 4 waffel
Edit lángosos: 4 db lángos
Fagyizóna: 4 csavart fagyi
PapasBurger: 4 db hamburger
Fehérház Pizzéria: 1db 40.-es , 2db normál pizza, 4 üveg kézműves sör, 9 gombóc fagyi
Gringó Bár: 1 hambi, 1 csurosz, 1 üdítő
FitCat: 1 bögre + 1 póló

Ezúton is köszönjük az önzetlen felajánlásokat! Az biztos, hogy a sportolók nem maradnak éhen a versenyek után!