Keselyűsi kerékpártúra

A Dunaág Egyesület július 31-én kerékpártúrát szervezett a Keselyűsi Sárosi madármegfigyelő kilátóig. A gyülekezés szokásosan a Dombori CBA boltnál volt, onnan indult a 39,2 km-es túra a Gemenci erdő széléig, Keselyűsig és vissza.


A hidegfront utáni erős szél odafelé jótékonyan hátba érkezett, visszafelé viszont kihívást jelentett, főként annak tudatában, hogy a túrán részt vevők átlagéletkora 56 év volt. A 14 fős, jókedvű, sportos csapat lazán vette a távot, reméljük, legközelebb a fiatalabb korosztály is képviselteti magát a környék felfedezését célzó kerékpártúrákra.

A mostani túra a Bóni-fokot, a Sió zsilip-árvízkaput érintette, úgy érkezett meg a gyönyőrűen felújtott Keselyűsi kisvasút megállóhoz, amely viszont évek óta zárva tart. A Fekete gólya tanösvényt is kerékpárral tette meg a csoport, majd a Sió holtág megtekintése után a Sárosi kilátótoronyhoz vezetett az út.

Az elemózsiát és frissítőket kísérő autó hozta magával. Az egyesület idén két kerékpártúrát szervezett, tervben van szeptember eleján egy Dombori-Pörböly-Baja-Dombori túra is, melynek hossza kb. 75 km.