I. Dombori SUP Kupa

admin

2021. augusztus 15-én Domboriban a Céltoronynál a kajak-kenu pályán a Dunaág 7139 Egyesület megrendezi az I. Dombori SUP Kupát. A lakossági fórum után indul a verseny, amely több kategóriában kerül megrendezésre.

Részletek:

A versenyre Tolna-megyei lakosok vagy Dombori üdülőtulajdonosok nevezhetnek! Amatőr verseny, nevezési díj nélkül, célja a helyi közösség sportolásának, közösségi élményének fejlesztése.

Az első három helyezett oklevelet kap, további meglepetések is várhatók (első rendezés rövid határidővel – kérjük szíves megértésüket!

Jelentkezés, információ e-mailen: info@dombori.eu –

Jelentkezési határidő: 2021.08.14. 20:00-ig levélben, vagy a helyszínen 13:00 óráig

Kategóriák (min. 3 fő jelentkezése az adott kategória indításának feltétele)

Sprint 200 m: Gyerek (14 év alatt) fiú és lány külön verseny, szabad technika használható (összesen 2 futam)

Sprint 300 m: Student (14-25 év között): férfi és női külön verseny  alap és szabad technikával (összesen 4 futam)

Sprint 300 m: Felnőtt (25-45 év között): férfi, női – alap és szabad technika (alap technika: álló helyzet, sup evezővel, szabad technika: térdelve, ülve bármilyen evezővel)

Sprint 300 m: Senior (45 év felett): férfi, női – alap és szabad technika (alap technika: álló helyzet, sup evezővel, szabad technika: térdelve, ülve bármilyen evezővel)

A versenyen mindenki saját felelősségére indul, az esetleges mentőmellény használatát maga dönti el. 18 éven aluli indulónál a szülő jelenléte vagy írásos felelősségvállalása szükséges és ha szükséges, a mentőmellényt is a szülő feladata biztosítani!

Lehetséges a helyszíni bérlés is, és akár előzetesen telefonon is tudtok deszkát foglalni Heninél (Szekszárd): 20/592-7783

Bérlés feltételei

A SUP-ról néhány mondatban:

Mi is pontosan a SUP?  Egyre többször látunk Domboriban is embereket, amint állva (vagy térdelve, guggolva, ülve) eveznek egy deszkán. A SUP a Stand Up Paddle rövidítése, nagyjából annyit jelen, hogy állva evezés.

Egy nagyobb, speciális szörfdeszkán és evezőn és némi ügyességen kívül semmire sincs szükség, így  hazánkban is gyorsan elterjedt kikapcsolódási formává vált a “supolás”.

Rövid története 2013-ban indult, az Egyesült Államokban akkor számoltak be róla először, ekkor definiálták szabadtéri sportágként. Ugyanakkor  kezdetleges formában már i. e. 1000 körül próbálkoztak a SUP-olással Peru, Izrael, Itália és Kína területén. Magyarországon a SUP 2015 táján honosodott meg.

Többek között azért is szeretik a SUP-ot a vizes aktivitások kedvelői, mert nagyon könnyű megtanulni a mozgást. Gyorsan elsajátítható a helyes testtartás és a technika, hogyan lehet térdelve vagy állva evezni, miként lehet irányt váltani.

A SUP-deszkák többsége ma már felfújható változat: kevésbé sérülékeny, jóval praktikusabb, könnyebben szállítható és olcsóbb is, ráadásul a percek alatt felfújható vagy összehajtogatható SUP-ot jóval egyszerűbb tárolni is.

A SUP magyarországi híreivel, a versenyek időpontjaival kapcsolatban érdemes a SUP LIFE portált felkeresni!